Biografie

Professionele trainer sinds 1980, hij coachte eerst jeugdteams, in Brescia, toen Pesaro, nam toen een assistent-functie in, in Brescia en toen in Pesaro. In 1985 won hij de militaire wereldbekertrofee. Daarna werd hij hoofdcoach van Scavolini Pesaro , waarmee hij in 1990 het Italiaanse kampioenschap won en in hetzelfde jaar de finale van de Korać Cup betwistte . Daarna trad hij toe tot de Lega 2- club van Desio voordat hij in 1993 terugkeerde naar LegA om zich bij Fortitudo Bologna aan te sluiten . Bij laatstgenoemde club behaalde hij in 1994 de titel van coach van het jaar.

Hij trad in 1997 toe tot de Liga ACB door te tekenen bij de club Tau Vitoria . Hiermee won hij de Copa del Rey in 1999. Doorgegeven aan Real Madrid won hij het jaar daarop de Liga ACB. Hij bekleedde de functie van “General Manager” bij Real van 2000 tot 2002. Van 2003 tot 2008 speelde hij voor een andere Ligua ACB-club, Unicaja Málaga . In zijn eerste seizoen met het, passeerde hij de club uit de 17 e  naar de vierde plaats, waardoor het een plek voor het geeft Euroleague voor het volgende seizoen. hij won ook de King’s Cup 2005 en vervolgens het Spaanse kampioenschap het volgende seizoen.

Op de bank in Malaga vervangen door Aíto García Reneses , tekende hij bij de Russische club BC Khimki Moskou . In 2009 benoemde de Spaanse Federatie hem tot coach van Spanje , als opvolger van zijn opvolger op de bank in Malaga. Hij vervult deze functie parallel met zijn functie als clubcoach. Met de Spaanse selectie won hij het EK 2009 , de eerste titel die hij daarmee behaalde, om vervolgens twee jaar later tijdens de editie van 2011 in Litouwen dezelfde titel te behouden .

In 2011 trad hij toe tot Olimpia Milan als coach.

In , werd hij de coach van Saski Baskonia Laboral Kutxa (een team dat hij al had gecoacht toen het Tau Vitoria heette). Hij verlaat de club in, vervangen door Marco Crespi .

In 2015 won hij met Spanje het EK door in de finale Litouwen te verslaan.

In , weet hij Spanje te plaatsen voor de halve finales van de Olympische Spelen in Rio.

In 2018 werd hij assistent van de Toronto Raptors met behoud van zijn positie als coach van het Spaanse team.

In juni 2021 verliet Scariolo zijn functie als assistent-coach bij de Raptors om de coach te worden van Virtus Bologna .,

Author